poniedziałek, 16 listopada 2009
Zupa meksykańska

- puszka kukurydzy

- puszka czerwonej fasoli

- puszka groszku

- 1 cebula

- fix knorr kurczak po meksykańsku

- 0,5 - 1 szkl. wody

- 3 ziela angielskie

- 1 listek

- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

- płaska łyżeczka wegety

 

Zawartośc puszek wrzucamy do garnka (wraz z zalewami). Cebule kroimi w piórka i szklimi na oleju, wrzucamy do garnka. Fix rozrabiamy z wodą około 0,5 - 1 szkl (w zależności od tego ile jest zalewy z puszek i jaką zupe wolimy na gęstośc). Rozrobiony fix wlewamy do pozostałych składników, wszystko mieszamy. Dodajemy 3 ziela, listek, 2 łyżeczki koncentratu i łyżeczke wegety (zazwyczaj po zagotowaniu jeszcze dosypuje przypray do smaku), mieszamy. Gotujemy  10 minut. Jeżeli zupa bedzie za gesta podczas gotowania można dolac wody (ilosc według uznania).

Zupe przegryzamy kajzerką lub jemy ją bez niczego.

Życze smacznego :)

19:33, mi-ika , Zupy
Link Komentarze (4) »
Zakładki:
.:Kulinarne blogi:.
.:Kulinarne strony:.
.:Wege:.